Nukkekotipiirin kuvia:

Johannalla oli synttärit 19.3. ja tässä minun lahjat Johannalle, virkattu liina, pikarit hopealautasella, vadelma- ja suklaaleivoksia sekä enkelifiguuri:

Helmikuun vaihto, Miehet: Tämä oli vaikea. Aina kun keksin jonkun jutun, niin tuli mieleen, että eihän se olekaa miehinen juttu. Viimein päädyin tekemään kauluspaitoja. Paitoja siksi, etten ollut ikinä tehnyt ja kun kokeilin ensimmäistä halusin tehdä useamman ...

 

Maaliskuun vaihto, Pääsiäinen:

Minä tein pääsiäisvaihtoon kulhon, jossa on pupu rairuohossa. Rairuoho on piipunrassi ja sen voi purkaa muuhun käyttöön pääsiäisen jälkeen. Lisäksi tein massasta kananmunia, joille löysin helmistä sopivat kupit. Mikkelin Korunapista löytynyt pääsiäisnauha oli juuri sopiva lisä tähän pakettiin. Lisäksi laitoin mukaan pienet pussit askartelukuvioita.

Ihana kun on taas tulostin! Näihinkin pääsiäisvaihtopaketteihin sain tulostettua pääsiäiskortit.

Ja tälläisiä tavaroita olivat muut tehneet: Seijalta virpomisvihdat, Johannalta kori, maalattavia munia ja vesivärit maalaamiseen, Sannalta keväisen keltainen kukka ja pieni liina sekä Marilta pääsiäistipu rairuohossa ja kukkanauhaa.

Huhtikuun vaihdon aiheena oli Lemmikit. Minulle tuli vähän yllätyksiä oman aikataulun vuoksi ja sain lähetettyä omat tavarani vasta 30. päivä eli vapunaattona. No, olihan se huhtikuun puolella, mutta vapun vuoksi tuli tuota odotusta vielä pari päivää lisää.

Tänään 4.5. sitten kolahti postiluukusta Lemmikki-tavarat. Hyvin oltiin onnistuttu keksimään erilaisia tavaroita: Seijalta kissan raapimispuu, Jennalta lemmikin peti, Sannalta ruokakuppi, raksuja, purutikkuja ja pesuainetta sekä Marilta lemmikin kantohäkki. Ihania, eikö totta:

Kuvassa Hannalta saamani Rekku-koira kokeilee petiä, ja kyllähän se kelpaa!

Minä tein vaihtoon huovutettuja koiria, kuvassa taustalla tietysti myös Rekku:

sekä pieniä leikkikisuja. Jennan koira vahtii kisujen tekemisiä ennen matkalle lähtöä.  

Koirien petit pehmustin huovalla, että matka uuteen kotiin olisi mahdollisumman mieluisa. Ja olihan ne pikkukisutkin seuraneiteinä:

Toukokuun vaihton aihe oli Kesämökki. Tein vaihtoon torkkupeitot isoäidin neliöistä ja huovat  - huopaa voi kukin työstää eteenkinpäin, se kun oli vaan leikattu palanen. Marille ja Seijalle laitoin vihreä-ruskeat peitot ja Sanna sai punaisen. Yritin tehdä peitot siis lempivärien mukaan. Johanna eikä Jenna ollut tässä vaidossa mukana.

Jenna sai kuitenkin vastaavan torkkupeiton synttärilahjaksi heti kesäkuun alussa (2.6.). Lisäksi laitoin Jennalle kankaita, pikkuisen prinsessapatsaan (oikeasti kaulakoru) ja maljakon ruusuineen.

Kesäkuun vaihdon aihe oli Siivouskomero. Tein mopin, juuriharjan ja mäntysuopapaketin.

Heinäkuun vaihdon aihe oli Lapset/lastenhuone. Mulla oli ihan älyttömän hienoja ideoita, mutta toteutus ei vaan onnistunut. Osasyy siihen oli se, että olin heinäkuussa aika paljon mökillä ja siellä ei tietenkään ole kaikki mahdolliset materiaalit ja välineet saatavilla. No, tein sitten lopulta vedettävät heppa-lelut. Pakettiin mukaan lähti jokaiselle pikkuauto. En voinut vastustaa noita autopaketteja Tiimarissa, joten vaihtopiiri joutui myös 'kärsimään' tästä. :-) 

Sannalta tuli vaihtoon palikoita ja ankka, Seikulta hakkauslelu (tätä yritin itsekin), hyrrä ja hyppynaru, Johannalta forttuunapeli, Marilta nukkekodin nukkekodin rakennuspaketti sekä pari lastenkirjaa ja Jentsulta keppihevonen.

Heinäkuussa oli sekä Sannan että Seijan synttärit. Lahjapaketit oli samansisältöiset, Sannalle vähän enemmän lempiväriä punaista :-).

Sannalle päivänvarjo, lila liina, valkeaa kangasta, punaista puuvillalankaa, pippurimylly, punainen lasimaljakko ja ruusu:

Seijalle päivänvarjo, lila liina, sinikuvioista kangasta, valkeaa kangasta, pippurimylly, lasimaljakko ja ruusu:

Marin synttäripaketissa oli virkattu liina ja ruusu maljakossa. Liinan malli sama kuin edellisissäkin liinoissa tänä vuonna ja maljakko ruusuineen myös samanlainen kuin aiemmissa lahjoissa. Liina ja maljakko on jo pakattu vihreään pakettiin. Paketti on sidottu viininpunaisella nauhalla ja nauhaan laiton pienen kannukorun.  Lisäksi synttäripaketti sisälsi pari printtiä, kukkakangasta, nameja ja nappileivoksia.

NKpiirin Elokuun vaihdon aiheena oli 'Hattu ja/tai laukku' eli sai itse valita tekikö vain jomman kumman vai molemmat. Vaihdossa oli nyt kaikki piiriläiset mukana. Mari oli tehnyt merimeissäkin ja lätsän, Seikulta sain höyhenkoristeisen hatun ja samaa kuosia laukun, Johannan paketissa oli tumman punainen huopahattu (kuva vääristää väriä liian tummaksi), Jenna oli virkannut pikkukassin ja Sanna repun. KIITOS KOVASTI KAVERUKSET NÄISTÄ PIKKUTAVAROISTA!

Minä tein tähän vaihtoon pipot ja kukkakassit, lisäksi pistin pakettiin kaulahuivit. Emo Sanna sai vaivan palkaksi pipo- ja kassimateriaalipaketin. Laukut on tehty Marian ohjetta soveltamalla ja ruusukangas on hankittu kesäisellä Forssan reissulla.