Marraskuussa käytiin Berliinissä. Hieno reissu! Suosittelen. Enklannin kielellä pärjää tosi hyvin. Porukka on auttavaista ja ystävällistä. Ruoka ja olut hyvää. Hotellin viereisesta siwan tyyppisestä lähikaupasta ostettiin ihan oikeaa shampanjaa synttärijuhlan kunniaksi. :-) Kenkiä olis saanut tosi edullisesti, jos olis löytynyt sopivat. KaDeWe-tavaratalo oli oma maailmansa.

Tässä omat tuliaiset, minejä kaikki :-) .

Vähän niinkuin pakollinen tuliainen: Brandenburger Tor. Onneksi jätin ostamisen viimeiseen päivään, jolloin löysin tämän pienimmän.

Steiffin nimettömät kaverukset. Olin menossa kassalle toisen kanssa ja hetken mielijohteesta pyörsin takaisin hyllyille ja otin myös kaverin mukaan.

Joulumarkkinat olivat alkamaisillaan. KaDeWessa oli jo pari jouluosastoa. Ihana olisi ollut ostaa näitä minejä enemmänkin, mutta se budjetti ... 

Museosaaren museoissa oli remontteja ja siksi varmaan Pergamon-museoon oli tooooosi liian pitkä jono, joten kulutin pääsylippurahat myymälässä. Ostin myymälästä pari korttiakin, mutta ne tuli lähetettyä.

Vasemmalla kirpputorilöytö ja oikealla ostos matkamuistomyymälästä.